Hulmursisolering

Hulmursisolering er en isoleringsmetode, hvor man fylder de hule mure op med isolering. Hvis du ikke har isoleret dine hulmure, mister du 3.000-4.000 kroner – hvert år. Hvis du får isoleret dine hulmure kan du spare op til 4.000 kroner om året, afhængigt af hvor stor din bolig er.

Hulmursisolering er den mest anvendte isolationstype, fordi at den kan mindske din udgifter med op til 4.000 kroner om året. Desuden er væggene det ‘punkt’ hvor der trækker mest kulde ind, og hvis du ikke har isoleret dine mure, kan der blive rigtig koldt (men det ved du sikkert allerede). Hulmursisolering er ikke kun godt for stuetemperaturen – det holder også støjen udenfor.

Onlineisolering.dk anbefaler:

Få 3 gratis tilbud på isolering!

Når man skal have udført en isolation, skal man ikke gøre det selv – man skal have en professionel til det. Ved brug af denne service kan du få 3 tilbud fra isolatører, helt gratis og uforpligtende.

Når du har modtaget de 3 tilbud fra isolatører, kan du frit vælge om du vil bruge en af isolatørerne. Hvis du ikke vil gøre brug af en isolatør, kan du bare takke nej tak. Det tager kun 2 minutter!

  • Hent 3 tilbud på isolering!

Kan det betale sig at få lavet hulmursisolering?

Hulmursisolering er den mest ‘sælgende’ isoleringstype, hvilket skyldes den lave pris og den korte tilbagebetalingsperiode. Det er dog ofte sådan at langt de fleste mennesker aldrig får lavet hulmursisolering, fordi at de gør det sværere end det engeligt er.

Folk tror at der skal en masse forskellige maskiner, redskaber og materiale til. Ved en ‘normal’ hulmurisolering har man ofte materialet der skal ind imellem murene, og så stor maskiner, der blæser materialet ind i væggen, igennem en slange. Det er meget simpelt – for en isolatør. Vi anbefaler aldrig at man selv skal give sig i kast med hulmursisolering, da det er kompliceret (for en privatperson). Desuden er det heller ikke dyrt, at få en isolatør til at gøre det.

cavity-wall-insulation

Men kan det betale sig at få lavet hulmursisolering? Som du kan se på billedet til højre, så hjælper hulmursisolering din bolig med at adskille koldt og varmt luft.

Hulmursisolering er en af de mest effektive isoleringer man overhovedet kan lave, da over 30% af boligens varme forsvinder ud af murene. En hulmursisolering koster heller ikke særlig mange penge, og pengene er tilbagebetalt indenfor – kun 5 år!

Hvad koster det at få lavet hulmursisolering?

En ting er at vi kan blive enige om at det er en god ide at isolere din bolig i væggene, men en anden ting er prisen. Mange mennesker render rundt i den tro, at isolering er meget dyrt, hvis man skal have en isolatør til at ordne det. At isolere er bestemt ikke dyrt, og oftest er tilbagebetalingsperioden på under 5 år.

Hulmursisolering koster mellem 120 og 160 kroner pr kvm. Hvis du har en typisk dansk villa på omkring 160 kvm, vil prisen for en hulmursisolering være omkring de 8.000-12.000 kroner. Prisen afhænger selvfølgelig af hvor godt i stand dine murer er, hvor du bor og hvor mange kvm hulmure der er i din bolig. Men hvis vi siger en gennemsnitspris på 10.000 kroner, er vi ikke helt galt på den.

Hulmursisolering er altså en af de isoleringstyper, som er billigt at få lavet. En omgang hulmursisolering bliver endda betalt hjem indenfor 2 til 6 år, alt afhængig af hvor stor din varme (og el) regning er. Hulmursisolering er altså en rigtig god ting at investere lidt penge i. Vidste du: Hvis man vælger at få lavet hulmursisolering i sin bolig, vil værdien af boligen typisk stige med 5%. Hvis din bolig har en salgspris på 1.5 millioner, vil den stige med hele 75.000 kroner i værdi!

Udover at få lavet hulmursisolering, kan man også få lavet mange andre slags isoleringer. Der findes blandt andet loftisolering og kælderisolering, men det er en anden snak.

 Hvordan udføres hulmursisolering?

At udføre en hulmursisolering er ikke svært for eksperterne – men for dig og mig er det. Se den gode video herunder, som illustrere hvordan man isolerer en hulmur. Når du har set den video, burde du kunne forstå hvordan man isolerer en hulmur.

Som du kan se i videoen ovenover, er hulmursisolering ikke specielt svært. Isolatøren som skal isolere din hulmur, gør følgende:

  1. Isolatøren borer et lille hul (omkreds: 5-10 cm) i din mur.
  2. Der placeres en ‘blæser’ i hullet.
  3. Når blæseren er placeret, sættes der en slange til blæseren.
  4. Slangen er koblet til isolatørens bil, som nu vil blæse isolation ind i din mur (fx papiruld).
  5. Når muren er fyldt med det valgte isolationsmateriale, mures hullet til og dekoreres, så det ligner

Det ser nemt ud – og det er det måske os, men faktum er vi privatpersoner ikke kan lave ordentligt isoleringsarbejde. Grunden til de, er at det kræver specielle teknikker og materialer – materialer, som man ikke kan købe i Silvan. Herunder kan du se en liste over de isoleringsmaterialer, som er mest brugt til hulmursisolering:

  • Stenuld. Stenuld (også kendt som Rockwool) består af stenmateriale, som er spundet. Stenuld er meget smuldret, og er vand vandafvisende. Ligesom alt andet isolering, kan det heller ikke brænde.
  • Flamingo. Flamingo er en lidt anderledes isoleringsform, men det er bestemt også nyttig. Flamingo er det materiale som isolerer bedst, men det er desværre brandbart, og derfor bliver det sjældent brugt i private boliger.
  • Papiruld. Papiruld er uden tvivl det mest benyttede materiale til hulmursisolering. Der er tilsat forskellige olier til papiruldet, som sikrer at det ikke kan brænde. Papiruld anvendes i granuleret form, så det kan ‘sprøjtes’ ind i hulmuren.

Netop det sidste materiale, Papiruld, er det om bliver mest brugt til hulmursisolering. Du behøves nødvendigvis ikke at gå efter en bestemt slags isoleringsmateriale, da de alle kan det samme: at isolere. Dog anbefaler vi at man ikke bruger Flamingo, da det er meget brandbart, og kan afgive meget giftig røg, hvis der går ild i det. Hvis du har en isolatør til at isolere din bolig, behøves du ikke at være bekymret – alle isolatører ved, at de ikke skal bruge Flamingo til private boliger.